Condimentele bio marca Essential nu contin nici un fel de coloranti, arome, conservanti sau aditivi. Sunt 100% organice.
Produs certificat bio
Gramaj: 15g
Anasonul stelat este fructul unui copac originar din Asia. Este un condiment exotic ce ar trebui incercat de orice gospodina care doreste sa imbogateasca retetele culinare cu un gust aromat si sa obtina preparate deosebite.
De asemena, anasonul stelat este recomandat de specialisti pentru afectiuni precum: colici, gaze, dureri de cap, varsaturi, greata, stres, calmeaza tusea (planta antibacteriana), ajuta la cresterea cantitatii de lapte (pentru mame ce alapteaza), creste libidoul, ajuta la diminuarea disconfortului menopauzei, faciliteaza nasterea, etc.
Mod de utilizare in bucatarie:
Bucataria chinezeasca este cea care ii pune cel mai mult in evidenta proprietatile acestei mirodenii bogate in uleiuri esentiale. Pentru a nu-si pierde aroma, anasonul stelat se pastreaza cu semintele intregi. In functie de preferintele fiecaruia, se poate pisa doar inainte de utilizare pentru a nu-si pierde aroma specifica.
Anasonul stelat are o aroma ce ar trebui sa fie nelipsita in preparatele ce contin carne de rata, de gasca sau de porc. Insa, cantitatea trebuie limitata deoarece condimentul este foarte parfumat. Poate fi pastrat pentru mult timp in spatii racoroase si uscate, insa isi diminueaza aroma daca este pisat.
In China este cunoscut un amestec a cinci mirodenii ce contine pe langa anason stelat si scortisor, cuisoare, fenicul si piper de Sichuan. Iar optional, se mai pot adauga ghimbir, galangal, cardamom negru sau lemn-dulce.
Anasonul stelat poate fi taiat in bucatele sau poate fi adaugat ca atare, intreg, in timpul prepararii mancarurilor dorite. Ofera o aroma deosebita mancarurile de peste mediteraneean sau asezonat alaturi de carne alba.
Din punct de vedere al deserturilor, anasonul stelat poate fi folosit peste pere coapte in unt, in cuptor, in salatele de fructe, in compotul de mere, deoarece le va da o savoare unica. Un plus de aroma unica il ofera si bauturilor rapide precum ceaiuri sau cafea, in care adaugam acest condiment.
De asemenea, a nu se confunda cu anasonul. Acestea se numesc oarecum la fel deoarece au cam aceeasi aroma, in schimb sunt folosite pentru lucruri diferite.