Maca – superalimentul fertilitatii

Maca – superalimentul fertilitatii

Maca – superalimentul fertilitatii

 

Radacina de Maca a fost folosita foarte mult timp in scopuri medicinale. Numita si ginsengul Peruvian, maca este cultivata la cea mai mare altitudine de pe pamant, in Anzii Peruvieni. La prima vedere, seamana cu ridichea pentru ca, la randul ei, face parte din familia cruciferelor.

Ce beneficii aduce radacina de Maca?

-          Sustine vitalitatea si libidoul sexual, fiind numita si Viagra naturala si creste fertilitatea;

-          Echilibreaza sistemul hormonal actionand asupra hipotalamusului, asupra glandei pituitare si suprarenale;

-          Regleaza problemele legate de tiroida;

-          Imbunatateste oxigenarea sangelui si reduce stresul asociat cu raul de altitudine;

-          Contine carbohidrati, fibre si proteine dar si grasimi chiar daca nu foarte multe, printre care se numara acidul linoleic, acidul palmitic si acidul oleic, este bogata in calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sulf, sodiu si fier, zinc, iod, cupru, seleniu, mangan, vitaminele B1, B2, C si E;

-          Recomandata in cazurile de anemie, oboseala cronica, depresie, infertilitate si sterilitate, tuberculoza, malnutritie, cancer la stomac, memorie slaba;

-          Reprezinta un ajutor de nadejde pentru femeile cu probleme menstruale (poate regulariza fluxul menstrual si reduce bufeurile de caldura sau problemele emotionale asociate cu menopauza);

-          Imbunatateste sanatatea prostatei (mai ales daca e luata impreuna cu alte legume crucifere de genul: broccoli, varza kale si varza de Bruxelles);

-          Ajuta sistemul imunitar datorita continutului de steroli (sitosterol, campesterol,
ergosterol, brasicasterol si ergostadienol);

Ce tip de radacina de Maca sa cumparam?

Este foarte important sa fim atenti la locul de provenienta si la puritate. O data recoltata, radacina de maca este uscata si macinata astfel ca o putem gasi in aceasta varianta de pudra ecologica peruviana.

Cum este folosita?

Maca este un superaliment adaptogen adica este o substanta nutritiva care lupta impotriva tuturor factorilor de stres, fie ei fizici, chimici sau biologici, in felul acesta ajutand organismul sa se adapteze la situatiile stresante. Si pentru ca nu contine elemente toxice pentru a avea efecte secundare, ea poate fi folosita in cantitati mai mari in comparatie cu plantele medicinale. Consumul ei este recomandat in zilele de iarna pentru ca este un aliment care incalzeste asa ca oricand simtiti nevoia de o revigorare, adaugati o lingura de pudra de Maca (aceasta fiind si doza zilnica recomandata) intr-un suc proaspat facut in casa (suc de grepfruit, portocala si lamaie sau smoothie de mere, pere si banana) sau intr-o salata de fructe. Totodata o mai puteti utiliza impreuna cu lapte vegetal (din nuci, orez sau cocos) si putina scortisoara sau, o alta varianta ar fi cu lapte vegetal, pudra de cacao, curmale si putina sare, toate date la blender. Gustul ei este usor dulce, cu o usoara nota picanta, asa ca nu va crea probleme la ingerare.

Nu uitati de regula valabila pentru oricare superaliment sau aliment: nu abuzati niciodata, uneori e bine sa faceti pauze pentru a le amplifica eficacitatea altfel, organismul se va obisnui cu ele si e posibil chiar sa devina intolerant. Orice superaliment este foarte puternic si concentrat, asa ca daca sunteti incepatori, dozati cu masura pana cand va obisnuiti cu el.

Pe curand!

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele pe care le scriem, te poti abona la newsletter si ne puteti sustine cu un LIKE sau SHARE pe pagina noastra de Facebook!